Din Naprapat Helsingborg / Rehab & Performance
Ängelholmsvägen 27, Helsingborg
0723 75 65 68 / 0709 82 07 84

Kostråd

22/11/2017

Malin är utbildad kostrådgivare och har ett brinnande intresse för kroppens inre hälsa och för hur vi kan påverka detta på bästa sätt.

Vad innebär kost och en inre hälsa egentligen och varför är de så väsentligt för varenda individ?

En frisk och stark kropp är uppbygd av friska och starka celler som lever i en bra miljö. När cellerna fungerar som dom skall kan de också göra sitt jobb, vilket är att tolka näringen och maten du äter. Rensa ut de som skall rensas ut och ta upp det som skall tas upp. Dess potential är att skapa Homeostas i kroppen.

När vi har en för sur miljö i kroppen är en utav dom största orsaken till detta näringsupptaget. En för sur miljö kan påverka vävnad, muskulatur och organens funktioner, vilket i sin tur leder till en rad olika besvär så som försämrad matsmältning, trötthet, tarmbesvär, muskelstelhet osv.

Vill du veta mer om hur detta inre system fungerar eller behöver du hjälp med att strukturera upp din kost, med antingen mål om att gå upp/ner i vikt eller prestera bättre och ha mer energi om dagen kontakta då Malin för en konsultation.

Epost: malin@dinnaprapat.nu

Telefon: 0723756568

 

 

 

Personlig träning

22/11/2017

 

Malin och David är förutom Naprapater också utbildade inom personlig träning. Vi fokuserar på att hjälpa dig som kund att komma tillbaka i full aktivitet. Träningen kommer att fokuseras på en inriktning mera åt rehabilitering och korrektionsträning vilket innebär att du som kund ska återfå normal rörlighet, balans, koordination och styrka genom hela kroppen för att göra dig redo för just din sport eller aktivitet.

Idrottsmassage

22/11/2017

Malin erbjuder både idrottsmassage och klassik massage. Idrottsmassagen är lite tuffare och går lite djupare ner i muskulaturen. Andra tekniker som stretching och triggerpunktsbehandling är också en del av behandlingen. Vanlig klassik massage syftar till att ge en avslappning och ökad blodgenomströmning i muskulaturen.

För att boka en massagetid kontakta Malin direkt på malin@dinnaprapat.nu eller ring henne på telefonnummer 0723756568.

Pris: 40 min Klassisk massage eller Idrottsmassage 650 kr

 

Naprapatbehandling

22/11/2017

Naprapatbehandling är ett effektivt sätt att komma tillrätta med olika smärttillstånd i rörelseapparaten som nackspärr, ryggskott, axelbesvär, höftsmärta, knäbesvär, tennisarmbåge mm.

Vi erbjuder Naprapatbehandlingar som är helt och hållet grundade på olika tekniker inom manuell medicin. Manuell medicin innebär att vi att vi använder först och främst våra händer för att påverka olika vävnader som muskler, fascia, ligament, leder och nerver.

Det som skiljer Malin och David ifrån andra Naprapater är att vi fokuserar och grundar våra naprapatbehandlingar på att återskapa en normal funktion i nervsystemet. Det vill säga att få tillbaka normal signal från hjärnan till musklerna. När man har smärta eller har haft smärta under en längre period ändras signaleringen till muskler från centrala nervsystemet och kroppen fungerar inte som den ska. Det är helt enkelt en skyddsmekanism för att undvika smärtsamma rörelser. För att uppnå målet för våra patienter att bli smärtfria och återfå funktion och kroppskontroll krävs det att nervsystemet fungerar optimalt när det gäller signaler in till hjärnan från olika receptorer som finns i muskler, ligament och leder. Våra unika behandlingsmetoder påverkar dessa receptorer och det ger dig förutsättningen att bli smärtfri snabbare och återfå kontroll över dina viljemässigt styrda nervsignaler.

 

BEHANDLINGSMETODER